Gitaarles van koen review (2022)

Heb je interesse om gitaar te gaan spelen? Dan is het aan te raden om hier de juiste lessen voor te gaan volgen. Bij gitaarspel is het namelijk van belang dat de basis – de fundering – op de juiste manier aangelegd is. Je moet bepaalde basistechnieken en kwaliteiten onder de knie krijgen; van daaruit kan je vervolgens verder werken aan jouw gitaarkwaliteiten. Maar, hoe kan je deze kwaliteiten nou onder de knie krijgen? Je kunt je hiervoor aanmelden bij een dure muziekschool. Dat kost echter een hoop geld en je hebt weinig flexibiliteit. Een betere mogelijkheid is dan ook om online een cursus te volgen.

Recentelijk was ik ook op zoek naar een manier om gitaarlessen te volgen. Ik kon al andere instrumenten bespelen, maar het was mijn grote droom om óók gitaar te kunnen spelen. Na een korte zoektocht op Google kwam ik al snel bij de Gitaarlessen van Koen uit. Ik heb me aangemeld voor de cursus en ben vol goede moed begonnen met de basiscursus. Al mijn bevindingen wil ik graag met jou in deze Gitaarles van Koen review delen. Wil je graag mijn eerlijke, onafhankelijke en kritische mening over deze cursus weten? Lees dan zeker even door!

Wat is de Gitaarles van Koen cursus?

gitaarles-van-koen

In deze cursus krijg je 22 lessen om jouw gitaarkwaliteiten naar een hoger niveau te tillen. Met deze cursus kan je de basistechnieken onder de knie krijgen, zodat je al snel prachtige muziekstukken op jouw gitaar kunt spelen.

Een gitaar is ongetwijfeld één van de meest geliefde instrumenten. Gitaristen zoals Billy Gibbons, Keith Richards en Eric Clapton zijn over de gehele wereld benoemd. Deze mega goede gitaristen zijn ooit ook begonnen met het volgen van gitaarlessen. Toen zij uit de buik van hun moeder kwamen, hadden ze ongetwijfeld het nodige talent in huis. Maar, ze moesten alsnog flink aan de bak met gitaarlessen. Is dat nou ook iets wat jij écht graag wilt? Dan biedt deze cursus mogelijk een oplossing. Graag vertel ik je meer over deze cursus, inclusief mijn onafhankelijke en kritische mening.

Wie is de ontwikkelaar van deze cursus?

koen gitaarles

Naar het antwoord op deze vraag hoefde ik niet al te lang te zoeken; de cursus is namelijk ontwikkeld door Koen. Om precies te zijn: door Koen Snoek. Koen is van nature een gitarist en wilde graag zijn expertise en kennis overdragen op mensen die óók graag gitarist willen worden. Hij heeft daarom besloten om al zijn kennis in een cursus te verwerken. De Gitaarles van Koen cursus is dan ook volledig door Koen Snoek zelf ontwikkeld.

Koen is in Volendam geboren en is opgeleid door gitaristen van de 3JS. Deze bekende Nederlandse band heeft meerdere hits gescoord en is eveneens afkomstig uit Volendam. Nadat hij opgeleid werd tot gitarist, heeft Koen in meerdere bandjes gespeeld. Met sommige bandjes speelde hij voor een paar man, terwijl hij met andere bandjes ook voor een groot publiek speelde.

Hij merkte al snel dat hij onwijs enthousiast was en zodoende andere mensen het nodige bij kon brengen. Toen hij dit doorhad, ging hij direct aan de slag met de ontwikkeling van zijn eigen cursus. Ik durf wel te stellen dat Koen onwijs betrouwbaar is. Hij heeft ervaring opgedaan, is zelf een begenadigd gitarist en is keurig bij de KVK ingeschreven. Wat dit betreft staan alle seinen op groen om op een veilige manier je in te schrijven voor deze cursus.

Hoe is de cursus opgebouwd?

cursus gitaarles van koen

Met deze cursus probeert Koen om een ieder de basistechniek van het gitaarspel aan te leren. Deze cursus is opgebouwd aan de hand van 22 verschillende lessen. Per les staat een bepaald onderwerp centraal. Dit onderwerp wordt door Koen op een uitgebreide en aanstekelijke manier uitgelegd. Het enthousiasme van deze jonge gitarist druipt er aan alle kanten van af.

De lessen kan je volgen aan de hand van een uitgebreid e-book. In dit e-book staan duidelijke instructies. Daarnaast krijg je ook hoge kwaliteit video’s voorgeschoteld. In deze video’s vertelt Koen je dingen, legt Koen je dingen uit en doet Koen bepaalde dingen voor. Tot slot zijn de lessen ook nog gevuld met geluidsopnames. Deze geluidsopnamen betreffen verschillende oefeningen en bijbehorende liedjes.

Elke les is redelijk simpel opgebouwd: je leest het e-book door, je bekijkt de video en gaat het vervolgens zelf na doen. In het e-book staat alle belangrijke informatie, terwijl de video’s onwijs duidelijk en leerzaam zijn.

Elke week krijg je toegang tot een nieuwe les. Uiteindelijk heb je in minder dan een half jaar de basistechniek van het gitaarspel onder de knie. Wat je hiervoor moet doen? De cursus volgen en elke dag minimaal een kwartier leren. Je leert dit al snel door de gitaar erbij te pakken en aan de slag te gaan. Ga gewoon oefenen, lees het e-book door, bekijk de video’s en verbeter jezelf keer op keer.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Koen heeft deze cursus bewust van het niveau nul opgebouwd. Hiermee bedoel ik dat je geen basiskennis hoeft te hebben om met deze cursus te beginnen. Mede hierdoor kan ik stellen dat de cursus voor een ieder geschikt is. Het enige wat je moet hebben, is voldoende interesse in gitaarspel en voldoende motivatie. Je krijgt namelijk elke week een les, waardoor je ongeveer een half jaar lang met deze cursus bezig ben. Dit is alleen vol te houden als je voldoende motivatie hebt. Om het gitaarspel écht onder de knie te krijgen, moet je bovendien veel inzet tonen.

Op de website van Koen heeft hij enkele handige vragen opgesteld. Probeer deze vragen voor jezelf te beantwoorden. Je komt er dan al snel achter of de cursus voor jou geschikt is of niet:

 • Wil jij al een tijdje gitaar leren spelen?
 • Is er geen gitaarmuziekschool/-leraar bij jou in de buurt?
 • Kan je niet op vaste tijdstippen naar een gitaarleraar?
 • Wil jij gitaar leren spelen zonder noten te leren lezen?
 • Wil jij de juiste start met de gitaar maken?
 • Wil jij ook gitaar kunnen spelen tijdens het kampvuur?
 • Wat zijn de voordelen van deze cursus?

Zoals je wellicht weet, zijn er meerdere vergelijkbare cursussen. Wat zijn dan zwaarwegende redenen om voor deze cursus van Koen te kiezen? Een van de voordelen is dat deze cursus tamelijk voordelig is; daar vertellen we je later in deze review meer over.

Daarnaast is het een voordeel dat je zelf je eigen tempo kunt bepalen en dat je een beroep kunt doen op een grote community. Koen brengt namelijk alle deelnemers van deze cursus met elkaar in contact. Hierdoor kan je met medecursisten praten  en aan hen vragen stellen. Uiteraard kan je de vragen ook rechtstreeks aan Koen stellen.

Een ander voordeel is dat je onbeperkte en levenslange toegang tot het lesmateriaal hebt. Je kunt je dus ook nu al aanmelden voor de cursus en pas over een halfjaar beginnen. Je hebt immers onbeperkte toegang tot de cursus. Tot slot willen we nog benoemen dat je niet continue naar een privé leraar of muziekschool hoeft te gaan. Nee, je kunt heerlijk vanuit huis met deze cursus aan de slag gaan. Het enige wat je nodig hebt, is een gitaar.

Wat zijn de beoordelingen van andere gebruikers?

gitaarles review

Wellicht heb je het in deze review al tussen de regels door kunnen lezen: ik ben onwijs enthousiast over deze cursus. Geldt dat ook voor andere gebruikers van de Gitaarles van Koen cursus? Ja, zeker. Op het internet zijn onwijs veel positieve woorden over deze cursus te vinden.

Veel mensen prijzen de inhoud van de cursus, het enthousiasme van Koen en de logische opbouw van de cursus. Een mooie uitspraak van een andere gebruiker is de volgende: Koen heeft mij de liefde voor het gitaarspel weer bijgebracht. Dat is een prachtig compliment voor Koen.

Wat kost deze cursus?

Heb je naar aanleiding van deze review mogelijke interesse om je voor de cursus aan te melden? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de kosten voor de cursus. Ik kan je vertellen dat je een bedrag van 77 euro voor de gehele cursus moet betalen. Daarvoor krijg je bijna een halfjaar elke week lessen voorgeschoteld.

Voor dit bedrag krijg je ook nog de volgende extra’s meegeleverd:

 • Uitgebreide bijlagen + mp3 audio meespeel bestanden
 • Een stap-voor-stap opleidplan
 • Het jaarlijkse kampvuurevent met de cursisten
 • Geheime community voor de cursisten
 • De mogelijkheid om videovragen te stellen
 • Compleet & uitgebreid Gitaarakkoordenboek

Bovendien kan je gebruik maken van de 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Als je simpelweg niet tevreden bent, kan je het inschrijfgeld terugkrijgen van Koen.

Is deze cursus de moeite waard?

gitaarles-van-koen cover

Graag sluit ik deze cursus af met het antwoord op de vraag ‘Is de cursus de moeite waard?’. Ik kan hier stellig ‘ja’ op antwoorden. In mijn ogen is dit één van de beste cursussen voor beginnende gitaristen. Met deze cursus kan je de basistechniek perfect onder de knie krijgen.

Het enthousiasme van Koen, de inhoud van de cursus en alle meegeleverde extra’s spreken tot de verbeelding. Bovendien vallen de kosten relatief mee, aangezien je bij een muziekschool of privé leraar een veelvoud uit zou moeten geven. Al met al kan ik de gitaarles cursus van koen absoluut aanraden!