We kennen in deze wereld een arsenaal aan manieren om geld te verdienen. Over de afgelopen jaren is het ook steeds populairder geworden om online geld te verdienen, door de toenemende digitalisering. Een manier van online geld verdienen die in de afgelopen jaren erg is gestegen in populariteit, is Affiliate marketing. High ticket Affiliate marketing is een variant hierop.

Deze variant zal in dit artikel centraal komen te staan. We gaan het onder andere hebben over wat het is, wat goede producten zijn om te promoten en het verschil met low ticket Affiliate marketing.  

Wat is high ticket Affiliate Marketing?

Laten we bij dit artikel maar meteen met de deur in huis vallen en een antwoord geven op de vraag wat Affiliate marketing nu precies is.

Misschien ben je wel bekend met het begrip affiliate marketing. Dit is eigenlijk niets meer dan het promoten van de producten van een ander. Als mensen via jou terechtkomen bij de desbetreffende producten en/of overgaan tot aankoop, ontvang je een commissie.

High ticket Affiliate marketing is een variant hierop, maar eigenlijk is het bijna hetzelfde. Je promoot hierbij producten die hoog zijn geprijsd. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Hierop zal later in dit artikel nog wat verder op in worden gegaan.

Goede high ticket producten om te promoten

Heb je nu interesse om te beginnen met high ticket affiliatie marketing, of ben je ermee begonnen en vraag jij je af wat nu goede producten zijn om te promoten? Lees dan vooral verder want hieronder zal ik enkele tips geven.

Voor high ticket affiliate marketing is het waarschijnlijk een beter idee om niet te gaan voor een fysiek product. Hier heb je namelijk meer concurrentie, denk aan winkels die ook een dergelijk product aanbieden.

Je zou dan dus kunnen denken aan bijvoorbeeld het promoten van een cursus. Zo zijn cursussen gerelateerd aan crypto erg populair, omdat steeds meer mensen geïnteresseerd raken in dit onderwerp. Aan de andere kant wil dit weer zeggen dat je te maken hebt met relatief veel concurrentie.

Ook andere online cursussen zijn populair om te promoten. De prijs van dit soort cursussen ligt vaak relatief hoog, waardoor de commissie die je ontvangt ook veel zal zijn.

Let er wel op dat jij jezelf goed inleest over het high ticket product wat jij wilt gaan promoten. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk goede informatie kunt geven, om zo de bezoeker uiteindelijk over te halen tot aankoop. Je zult zien dat het niet heel makkelijk is om dit voor elkaar te krijgen. Krijg je het echter wel voor elkaar, dan heb je een goede geldstroom te pakken.  

High ticket vs. low ticket Affiliate marketing

Het is geen geheim dat Affiliate marketing een populaire manier is van online geld verdienen. Je hebt de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige manier commissies binnen te harken. Dit kan resulteren in een goede geldstroom. Maar wat zijn nu de verschillen tussen high- en low ticket Affiliate marketing? Hieronder zal ik enkele verschillen in kaart proberen te brengen.

Betere website

Wil je high ticket Affiliate marketing proberen te bedrijven? Dan is het belangrijk dat je weet dat je een betere website nodig hebt dan bij low ticket Affiliate marketing. Waarom? De reden is simpel. Je probeert namelijk producten uit een hogere prijsklasse te promoten. Dat wil zeggen dat jij je ook zo moet profileren. Heb je een simpele website die er wat minder strak uitziet? Dan komt dit niet overeen met de producten die je promoot. Zorg ervoor dat je een strakke, goed uitziende, website hebt met meer informatie om succesvol te zijn.

Hogere commissie

Omdat je duurdere producten aan het promoten bent, ontvang je automatisch ook hogere commissie bij high ticket Affiliate marketing. Dit wil zeggen dat je minder hoeft te verkopen om hetzelfde bedrag te verdienen. Daar staat tegenover dat high ticket producten lastiger te verkopen zijn.

Is het nu beter om gebruik te maken van low ticket of high ticket affiliate marketing? Dat is een kwestie van jouw voorkeur. Zet voor jezelf de voor- en nadelen naast elkaar en maak een keuze. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om de twee te combineren, dus de ene keer een goedkoper product en de andere keer een product uit een duurdere prijsklasse.

Vertrouwen

Voor zowel low ticket als high ticket Affiliate marketing is dit erg belangrijk. De kans is namelijk heel erg klein dat iemand via jou een product zal kopen, zonder dat je een bepaalde mate van vertrouwen op hebt gebouwd. Hoe je dat doet is aan jou, maar zorg ervoor dat de bezoeker van je website je kan vertrouwen.  

Concurrentie

Het voordeel van high ticket Affiliate marketing is dat je te maken hebt met minder concurrentie. Let er wel op dat het steeds meer in populariteit toeneemt. Steeds meer mensen doen het, waardoor het ook steeds lastiger wordt om te scoren. Het is met high ticket Affiliate marketing dan wel weer wat makkelijker om je te onderscheiden van de concurrentie. Dit komt mede doordat er vaak maar één aanbieder is van het desbetreffende product.

Conclusie

Inmiddels zijn we dan alweer aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben gekeken naar high ticket Affiliate marketing, enkele producten die je zou kunnen promoten en enkele verschillen en overeenkomsten met low ticket Affiliate marketing. Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en dan rest me verder niets meer dan jou succes te wensen in de wereld van Affiliate marketing!

Veelgestelde vragen over high ticket Affiliate marketing

Wat is high ticket Affiliate Marketing?

High ticket Affiliate marketing is hetzelfde als Affiliate marketing, maar dan met hoog geprijsde producten.

Welk product is het beste voor high ticket Affiliate marketing?

Voor high ticket Affiliate marketing is het aan te raden om niet-fysieke producten te promoten, zoals cursussen.

Waar kan ik high ticket Affiliate marketing producten vinden?

Voor het vinden van high ticket Affiliate marketing producten kan jij je aanmelden voor een Affiliate netwerk en/of zelf op onderzoek uit gaan.