Huddle software Review (IMU) – E-learning & community software?

In dit artikel gaan we kijken naar Huddle, één product van de IMU. In deze Huddle van IMU review ontdek jij wat het is, hoe het werkt en hoe het jou kan helpen.  Tegenwoordig zijn er enorm veel manieren waarop we geld kunnen verdienen. Vooral de online wereld is alsmaar groeiende en dit zorgt ervoor dat er hier steeds meer mogelijkheden ontstaan. Steeds meer mensen gaan dan ook proberen om online geld te verdienen. Echter kan het vrij lastig zijn, voordat je hiermee succesvol bent.

Om je hierbij een handje te helpen, zijn er verschillende tools. Deze tools kan je gebruiken om bijvoorbeeld meer inkomsten te genereren, of om een heel winstgevend platform te creëren. IMU is een ontwikkelaar van dit soort tools en een bedrijf met veel expertise in de wereld van online marketing.

Wat is Huddle van IMU?

Laten we eerst maar bij het begin beginnen en gaan kijken wat Huddle van IMU nu precies is. Eigenlijk is het heel simpel: Huddle is een soort software die jou kan helpen bij het opbouwen van een community.

Misschien denk je dan al snel aan een forum, maar de Huddle software kan veel meer bieden dan alleen dat. Het helpt je bij het ontwikkelen van een online platform voor een bepaalde doelgroep, waarbij je gebruikmaakt van afgeschermde premium content, waarmee je de gebruiker verleid om dit te ontgrendelen.

Huddle is dus zowel een community tool als een software waarmee je snel een winstgevende ledenwebsite op kan zetten. Het wordt enorm makkelijk gemaakt om een e-learning platform op te zetten.

Voor wie is Huddle geschikt?

Bij het ontwikkelen van een product wordt er vrijwel altijd eerst een doelgroep vastgesteld. De ontwikkelaar moet namelijk wel weten op welke groep hij of zij zich moet richten. Ook bij Huddle is dit gedaan. Hieronder kan je lezen of ook jij binnen de doelgroep valt.

Over het algemeen is de doelgroep van de Huddle software van IMU ondernemers die snel en effectief een ledenwebsite op willen bouwen met allerlei premium-content. Ondernemers kunnen hun eigen e-learning platform beginnen voor de beoogde doelgroep, en dus automatisch snel beginnen met het winstgevend maken van je ontwikkelde platform.

Ben jij (nog) geen ondernemer? Ook dan kan je de Huddle software natuurlijk gewoon proberen. Let er wel op dat het belangrijk is en blijft om de beoogde doelgroep tevreden te houden met exclusieve content.

Hoe werkt Huddle van IMU?

huddle-e-learning-community-software

Je weet nu wat het is, maar het is waarschijnlijk nog niet helemaal duidelijk hoe het werkt. Hieronder kan je lezen hoe je jouw Huddle op kunt zetten, als je de software hebt aangeschaft.

Let er ten eerste op dat het wordt aangeraden om Google Chrome te gebruiken als browser om je Huddle te beheren.

Heb je een Huddle pakket aangeschaft, dan ontvang je een e-mail met daarin een link. Als je op die link klikt, kan je via daar jouw Huddle aanmaken. Je kan hier ook een URL aanmaken. Heb je de gegevens ingevuld, kan je inloggen via het domein die jij hebt ingevuld /login. Iedereen die via daar inlogt, komt op dezelfde pagina terecht, de Community pagina.

Jij bent de admin, dus jij kunt de omgeving beheren. Je hebt de mogelijkheid om alle instellingen aan te passen. Om dit te doen, klik je op ‘beheer’ en daarna zal je terecht komen op het dashboard. Via daar kan je navigeren naar instellingen en daar kun jij de belangrijkste gegevens aanpassen.

Nu weet je dus hoe je de basisgegevens van jouw Huddle aan kunt passen. Via jouw dashboard kan je nog allerlei andere dingen aanpassen, zoals het design van de omgeving.

Laten we nog even een blik werpen op hoe je dan een leeromgeving op kunt zetten. Als je bent ingelogd op de omgeving, kan je navigeren naar ‘resources’. Hier kan je alle trainingen vinden die je hebt aangemaakt. Wil je een nieuwe training aanmaken, dan ga je naar ‘e-learning’ en klik je vervolgens op ‘cursussen’. Vervolgens kan je de stappen volgen om de training daadwerkelijk aan te maken.

Wat mag je verwachten van Huddle?

De software is natuurlijk niet zomaar ontwikkeld. Het is uiteraard wel bedoeld om de gebruiker waarde te bieden. Daarom kan je hieronder overzichtelijk vinden wat je mag verwachten van Huddle van IMU.

De eerste verwachting die je zeker mag hebben, is dat je makkelijk (betaalde) trainingen kunt ontwikkelen en deze aan kunt bieden aan de door jou opgebouwde community. Deze trainingen kan je onderverdelen in lessen en modules.

Ook mag je verwachten dat je de content die je gaat ontwikkelen multimediaal kunt maken. Dit wil zeggen dat je aan de content bijvoorbeeld afbeeldingen, tekst, video en audio toe kunt voegen. Andere bijlagen kunnen ook worden toegevoegd, zoals pdf’s.

Een andere reële verwachting is dat Huddle het makkelijk maakt om een community op te bouwen en daarmee een winstgevende e-learning omgeving.

Tenslotte mag je in principe ook verwachten dat jij uiteindelijk een winstgevend e-learning platform hebt. Steek jij er voldoende moeite in en kan je jouw community tevreden houden met je producten, dan moet dit zeker goedkomen.

Welke producten kan ik verkopen met behulp van Huddle?

Uiteindelijk ontwikkel je natuurlijk een online business met als doel winst te maken. Met de Huddle software is dat mogelijk, maar welk soort producten kan je eventueel gaan verkopen, als jij een platform wilt gaan ontwikkelen met behulp van de software?

Het is inmiddels wel duidelijk dat het bij Huddle gaat om het opbouwen van een community en het maken van een e-learning omgeving. Je kan dus allerlei producten verkopen die te maken hebben met e-learning. Welke producten dit precies zijn, kan je jouw eigen invulling aan gaan geven.

Het meest voorkomende product is een cursus. Je leert mensen over een bepaald iets door middel van het opnemen van video’s. Het is hierbij belangrijk dat je meerwaarde biedt en de gebruiker ook echt wat kan leren.

Naast een cursus kan je ook denken aan bijvoorbeeld een e-book. Deze kan je bijvoorbeeld als apart product aanbieden, maar ook als extraatje bij een duurder product tegen een lagere prijs. Mensen zullen dan sneller geneigd zijn om ook dit aan te schaffen.

Wie zijn de ontwikkelaars van Huddle?

martijn-van-tongeren-tonny-loorbach

Zoals je inmiddels wel door zult hebben, is Huddle ontwikkeld door de IMU. Het is altijd een goed idee om te kijken naar de ontwikkelaar van een product, omdat dit wel het één en ander kan zeggen over de betrouwbaarheid.

Afijn, de ontwikkelaar is dus IMU. Deze afkorting staat voor Internet Marketing Universiteit en inmiddels zijn ze een erg grote naam binnen hun branche. Ze zitten gevestigd in Amsterdam.

Wanneer we zoeken naar gezichten achter IMU, kom je al snel uit bij Tonny Loorbach. Hij was het, die het bedrijf heeft opgericht. Een ander gezicht achter het bedrijf, is Martijn van Tongeren. Hij kwam eerst bij de IMU als klant, maar is nu gegroeid tot leider van het bedrijf. Zij hebben samen erg veel ervaring op het gebied van online marketing.

Hun doel is om deze ervaring over te brengen naar hun klanten. Tot nu toe is dat goed gelukt. Ze hebben namelijk een vrij ruim aanbod aan producten die je kunnen helpen verder te komen op het gebied van internet marketing. Deze producten hebben inmiddels vele bedrijven geholpen om te groeien. Dit wordt bevestigd door allerlei positieve geluiden die over de verschillende producten te vinden zijn.

Niet alleen de gezichten achter het bedrijf zijn ervaren, inmiddels beschikt het bedrijf zelf ook al over de nodige ervaring. De IMU bestaat namelijk sinds 2010. Sindsdien zijn ze nog altijd groeiende en is de naamsbekendheid inmiddels groot.  

Huddle is dus slechts één product van velen. Mocht je enthousiast zijn over de diensten van dit bedrijf, kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een door hun ontwikkelde cursus te volgen.

Op basis van de gegevens over de ontwikkelaar, zou de conclusie zeker zijn dat Huddle een betrouwbaar product is. Hierbij is het dan ook logisch als je verwachtingen hoog zijn.

Huddle voordelen

De software kent een aantal belangrijke voordelen en deze mogen dan ook zeker niet ontbreken in deze Huddle review.

  • Het eerste grote pluspunt van Huddle, is de grote commerciële focus. Doordat jij Huddle aanbiedt aan je klanten, kan jij meer geld vragen voor jouw producten en diensten. Ook zullen jouw gebruikers sneller geneigd zijn om extra producten aan te schaffen.
  • De mobiele app is ook zeker een voordeel dat het benoemen waard is. Deze app is gemakkelijk te gebruiken voor zowel beheerders als klanten.
  • Huddle biedt iedereen een meerwaarde. Jij kan als admin je producten aanbieden en hier winst op maken, terwijl jouw gebruikers kunnen profiteren van de e-learning en andere producten die jij ze aanbiedt.
  • Wat ook zeker een voordeel is, is dat je bij de software de mogelijkheid hebt om toetsen en quizzen in jouw cursus te plaatsen. Op die manier bied je nog wat extra meerwaarde aan je gebruikers, omdat zij zo hun kennis kunnen testen.
  • Ben jij geïnteresseerd in het geld verdienen met een online business? Dan is Huddle een ideale optie die jou hiermee verder kan helpen. Maak je maximaal gebruik van de software, dan is het mogelijk om een leuk inkomen te creëren.
  • Voor de Huddle software heb je geen technische kennis nodig. Veel ondernemers beschikken niet over dit soort kennis, wat het ontwikkelen van een platform lastig maakt. Huddle maakt het daarentegen juist erg makkelijk. Zonder enige technische kennis zet jij zo een winstgevend platform in elkaar.

Huddle nadelen

Om het product zo objectief mogelijk te bekijken, is het ook van belang dat we de nadelen onder de loep leggen. Waar voordelen zijn, zijn vrijwel ook wel nadelen te vinden. Daarom staat hieronder een overzicht van de nadelen van Huddle.

  • Een nadeel van Huddle is toch wel het abonnementenmodel. Je moet over een bepaalde periode weer een bedrag betalen en bent er dus niet in één keer vanaf.
  • Een ander nadeel is het prijskaartje. Voor een kleine onderneming kan deze in eerste instantie verre van aantrekkelijk zijn. Echter moet jij je dan wel bedenken dat je deze investering terug kan verdienen als je jouw producten slim verkoopt.
  • Tenslotte kan je het als een nadeel zien dat het best wat tijd kan kosten om een cursus te ontwikkelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het opnemen van de video’s. Aan de andere kant weet je natuurlijk waar je aan begint als Huddle besluit aan te schaffen.

Ervaringen van gebruikers

Misschien herken jij jezelf hier wel in, maar zelf vind ik het altijd fijn om even te kijken naar de ervaringen van gebruikers met het desbetreffende product, voordat ik het besluit te kopen. Zij hebben namelijk al ervaring opgedaan met het product en kunnen daarom het één en ander vertellen over of het product doet wat het belooft. Dit heb ik ook gedaan voor Huddle van IMU.

Wat ten eerste opvalt, is dat wanneer je zoekt naar ervaringen met dit product, je vooral veel uitgebreide reviews kan vinden. Deze mensen hebben het product getest en delen hun ervaringen.

Werpen we vervolgens een blik op deze reviews, valt op dat de ervaringen over het algemeen erg positief zijn. Dan is de vraag nog: waar komt deze positiviteit vandaan?

Het gebruiksgemak wordt bijvoorbeeld veel genoemd. Het opzetten van een e-learning omgeving is erg eenvoudig, en mocht je er toch even niet uitkomen is er altijd snelle hulp beschikbaar. Natuurlijk gaat hier wel wat tijd in zitten, want er moeten natuurlijk wel video’s en dergelijke op worden genomen voor de door jou ontwikkelde cursus.

Daarnaast lees je veel dat ondernemers die gebruikmaken van Huddle, zeer te spreken zijn over de snelheid waarmee hun community groeit. Met andere woorden: er komt al snel een geldstroom binnen die steeds blijft groeien.

Ook geven veel gebruikers aan dat ze in eerste instantie het prijskaartje wat aan de hoge kant vonden. Echter gaf het merendeel aan dat ze hierop terug moesten komen, omdat ze de investering er ook makkelijk weer uit haalden. Dit komt vooral door het feit dat ze dankzij Huddle hun producten aan konden bieden tegenover een hogere prijs.

Verder wordt de hulp die geboden wordt bij een probleem ook geprezen. Mocht je tegen een vraag of probleem aanlopen, dan wordt deze vrijwel altijd snel opgelost, waardoor je ook snel weer verder kunt met het optimaliseren van jouw Huddle omgeving.

Tenslotte wordt het commerciële aspect veel geprezen. Niet zo gek natuurlijk, want dit is de reden dat gebruikers winst behalen. Je producten kunnen makkelijk online worden verkocht, en tegen een hogere prijs omdat Huddle de waarde van de producten verhoogt.

Over het algemeen kun je dus op basis van de ervaringen van gebruikers concluderen dat het wel goed is met dit product. Het wordt door de verhalen in elk geval verleidelijk om het ook zelf maar eens te proberen.

Huddle van IMU: de kosten

huddle prijs

Natuurlijk zit er wel een prijskaartje aan vast. Hieronder zullen we dan ook gaan kijken naar wat de precieze kosten zijn van het door IMU ontwikkelde Huddle. Op die manier komen we erachter of de prijs wel of niet in verhouding stat met de voordelen die de software jou kan bieden. Als je Huddle aan wilt schaffen, dan heb je 3 verschillende opties:

Huddle Lite

De eerste mogelijkheid die je hebt, is de Lite versie. Dit is de goedkoopste optie, en daarmee ook de optie met de minste mogelijkheden. Dit wil echter niet zeggen dat de Lite versie je niet verder kan helpen. Ga je voor Lite, krijg je de beschikking over 3 community boards. Verder krijg je ook de beschikking over 1 Admin en 1 e-learning training. Bij deze versie geldt een maximum van 100 gebruikers. Huddle Lite kost je een bedrag van €19 per maand, of €180 per jaar.

Huddle Premium

Huddle premium is de middenweg. Het is uitgebreider dan de Lite versie, maar heeft minder mogelijkheden dan Huddle Ultimate, die we hierna gaan behandelen. De premium versie is een flinke upgrade ten opzichte van de Lite. Je krijgt hier namelijk de beschikking over 6 community boards, het dubbele dus. Verder krijg je de beschikking over niet één, maar 5 e-learning trainingen. Verder is het maximum aantal gebruikers verhoogd naar 500 en is er een maximum van 3 Admins.

Daar houdt het echter niet op. Je krijgt ook voordelen als 5 lidmaatschap levels, een eigen domein, een evenementenkalender, content drupping, een eigen klantenservice en nog meer. Wel zul je hiervoor een stuk meer moeten betalen. De premium versie kost namelijk €49 per maand, of €468 per jaar.

Huddle Ultimate

De laatste optie is Huddle Ultimate. Dit is de perfecte keuze als je maximaal wilt profiteren van de voordelen van deze software. Deze versie gaat namelijk weer een paar stapjes verder. Je krijgt de beschikking over alle Premium voordelen, en vrijwel alles is onbeperkt. Dat wil zeggen: onbeperkt community, e-learning, admins, gebruikers en levels. Daarnaast krijg je banner advertenties, community groepen en een quiz/toetsingsmodule.

Hier hangt echter wel een flink prijskaartje aan. Voor Huddle Ultimate betaal je namelijk 125 euro per maand, of €1164 per jaar.

Gratis proefversie

Ben jij niet direct bereid om Huddle aan te schaffen? Geen probleem, je hebt de mogelijkheid om het gratis te proberen. Zo kan jij er rustig achter komen of het je bevalt. De proefperiode duurt 14 dagen. Hierna betaal je het normale tarief voor de versie die jij hebt gekozen.

Verdien je jouw investering terug?

Aan het gebruikmaken van Huddle hangt dus een prijskaartje. Kies je voor de Ultimate versie, kan deze flink oplopen. Het is daarom belangrijk dat we hieronder gaan kijken naar of deze investering zich terugbetaald of niet.

Het antwoord daarop is ja. De reden hiervoor is dat Huddle de waarde van jouw producten verhoogt, puur door het feit dat je dankzij de software een community aan kunt bieden. Mensen zijn daardoor vaak meer bereid om meer te betalen.

Een community heeft namelijk al een bepaalde waarde. Gebruikers kunnen elkaar op de hoogte houden van progressie en ook kunnen ze elkaar helpen. Ondernemers zijn mede hierdoor in staat om de prijs van hun producten soms wel te verdubbelen. Het is daarom zeker veilig om te stellen dat je jouw investering in Huddle terug kan verdienen.

Conclusie: is Huddle jouw geld waard?

Inmiddels zijn we aan het einde gekomen van deze Huddle review. We hebben uitgebreid gekeken naar Huddle van IMU en als het goed is heb jij nu de nodige informatie. Dan is het nu nog tijd voor een conclusie: zou je Huddle moeten aanschaffen, of is het beter om het links te laten liggen?

Het is in elk geval duidelijk dat Huddle jou meerwaarde kan bieden. Met de software ontwikkel jij eenvoudig een community met daarbij een e-learning omgeving. De producten die jij aanbiedt, kan je dankzij de software ook aanbieden tegenover een hogere prijs. Stop je er genoeg werk in, kan je er een leuke geldstroom van genereren.

Bij de nadelen hebben we het prijskaartje benoemd. Deze kan ondernemers aan het begin afschrikken. Hoewel de prijs misschien hoog is, is er geen enkele software die op dit niveau presteert. Daarnaast heb je maar enkele leden nodig om jouw Huddle platform winstgevend te maken. Een nadeel blijft wel de abonnementsvorm; je moet over een bepaalde periode weer een bepaald bedrag betalen.

Kijkende naar alle gegevens, is er eigenlijk maar één conclusie mogelijk. Deze conclusie luidt dat Huddle zeker het geld waard is. De meerwaarde van dit product staat niet in verhouding met de weinige nadelen en dat wil zeggen dat Huddle jou echt verder kan helpen met jouw online e-learning business!