plug-and-pay-checkout-affiliate-software-370x271

In de huidige maatschappij is het verdienen van geld eigenlijk noodzakelijk. Gelukkig zijn er enorm veel manieren voor en komen er ook steeds meer manieren bij. Zo zit er altijd voor iedereen wel een optie tussen.

Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer mensen die online business proberen te doen, bijvoorbeeld in de vorm van een website. Heb jij een website en wil je proberen hiermee jouw geld te verdienen? Dan zijn er een aantal handige tools die je kunnen helpen om het maximale eruit te halen.

Wel zo handig, want het geld verdienen met een website is misschien makkelijker dan dat het lijkt. Een voorbeeld van zo’n tool is Plug & Pay, waarmee je de toegang krijgt tot geoptimaliseerde templates voor een betaalpagina. In deze Plug & Pay review ontdek jij alles over dit product en kom je er uiteindelijk achter of het ook jou kan helpen met jouw website.

Wat is Plug & Pay?

We kunnen het ingewikkelder maken dan dat het is, maar Plug & Pay is eigenlijk heel simpel. Met dit product maak je enorm snel een zo professioneel mogelijke betaalpagina voor jouw website. Plug & Pay is één van de producten van IMU; een vertrouwd Internet Marketing bedrijf.

Toch is Plug & Pay breder dan alleen dat. Er kunnen allerlei zaken terug worden gevonden, zoals affiliate marketing. Het is duidelijk dat dit product is ontwikkeld door experts als het gaat om internetmarketing. De betaalpagina is ontworpen om zoveel mogelijk mensen over de streep te trekken als het gaat om het doen van een aankoop.

Het menu van je website verdwijnt bijvoorbeeld, waardoor het voor de bezoekers van de website niet zomaar mogelijk is om weg te navigeren. Verder kan je denken aan extra triggers, zoals ‘kassakoopjes’. Dit is dan een extra product dat voor een lage prijs wordt aangeboden bij het hoofdproduct. Wanneer mensen een boek kopen, is de kans groot dat ze voor een zachte prijs ook een e-book erbij willen aanschaffen.

Kort gezegd is Plug & Pay dus een tool voor mensen die een website hebben die gericht is op het doen van online verkoop. Dankzij deze tool wordt het betaalproces zo makkelijk mogelijk en wordt de conversie verhoogd. Let er wel op dat dit slechts een deel is van het creëren van een succesvolle website voor online verkopen. Je bent nog altijd zelf verantwoordelijk voor het uiterlijk van je website en hoe de producten worden gepromoot. Hiervoor bestaan weer andere tools. Plug & Pay doet zijn werk wanneer de bezoeker van een website gaat betalen.

Hoe werkt Plug & Pay?

betaalpagina

Nu je weet wat het is, vraag jij je misschien af hoe het dan precies werkt. Misschien is dit op het eerste gezicht niet geheel duidelijk, maar het is eigenlijk heel simpel. Daar zal ook jij achter komen na het lezen van onderstaand stukje.

Begin je met het gebruikmaken van Plug & Pay, is de eerste stap die je neemt het koppelen van jouw account aan een (bestaand) account bij Mollie. Heb je dit gedaan, dan kan je verder met de tweede stap; het inrichten van een betaalpagina. Je kan templates gebruiken die je hebt gekregen na het aanschaffen van het product, maar kan ook zelf aan de slag. Het is bijvoorbeeld enorm eenvoudig om extra ‘triggers’ toe te voegen. Dit zijn factoren die mensen extra stimuleren om over te gaan tot aankoop. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een timer, die een tijdelijke korting laat zien.

De vervolgstap is het toevoegen van de juiste CTA’s (Call to Action) op jouw website. Denk dan bijvoorbeeld aan een tekstlink. Via deze link komt de gebruiker via een beveiligde verbinding terecht bij Plug & Pay.

Wie heeft Plug & Pay ontwikkeld?

Het is altijd een goed idee om te kijken naar de ontwikkelaar van een bepaald product. Dit kan je namelijk al iets vertellen over de betrouwbaarheid. Zijn de geluiden over de ontwikkelaar positief, is de kans groot dat het een goed product is waar je van uit kunt gaan dat het doet wat het belooft. Bij een online product is het al helemaal belangrijk om deze factor te behandelen, dus dat zullen we hieronder ook gaan doen voor Plug & Pay.

Plug & Pay is ontwikkeld door de Internet Marketing Universiteit, beter bekend als de IMU. Deze is gevestigd in de hoofdstad Amsterdam en het is opgericht door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Zij zijn beide erg ervaren op het gebied van online marketing.

De IMU heeft dan ook als doel om de kennis met jou te delen. Deze kennis kan worden overgebracht via een arsenaal aan producten. Er zijn inmiddels al meerdere cursussen ontwikkeld en ook zijn er boeken en live-events waar jij het één en ander kunt leren over internet marketing.

De IMU bestaat al sinds 2010 en het is daarmee ook al een erg ervaren bedrijf die al flink is gegroeid. De naamsbekendheid is erg groot en het is inmiddels één van de meest bekende bedrijven in deze branche.

De producten van de IMU zijn al veel verkocht en daarmee zijn er al veel klanten die ervaring hebben met dit bedrijf. Wat opvalt, is dat de ervaringen met de producten van de IMU kunnen rekenen op voornamelijk positief zijn. Gebruikers zijn erg tevreden, waardoor je zou kunnen concluderen dat ook Plug & Play van IMU een goed en betrouwbaar product is. Later in deze review zullen we nog gaan kijken naar ervaringen van gebruikers met Plug & Pay.

Voor- en nadelen van Plug & Pay

Bij vrijwel ieder product zullen we te maken krijgen met positieve en negatieve aspecten, oftewel de voor- en nadelen. Als je deze tegen beide behandelt, kan je de afweging maken of de baten van een product groter zijn dan de eventuele lasten. Deze afweging is erg belangrijk bij het maken van een keuze of je een bepaald product wilt aanschaffen.

Voordelen

We beginnen met kijken naar de voordelen. Het grootste voordeel natuurlijk is dat de betaalpagina geoptimaliseerd wordt. Heb je een website die gericht is op het doen van online verkopen, bijvoorbeeld met affiliate marketing, is dit natuurlijk de pagina waar het om draait. Door deze optimalisatie wordt de conversie verhoogd, waardoor je dus meer zult gaan verdienen. Voor veel webshops is de drop-off rate op de afrekenpagina een groot probleem, en met Plug & Pay kan dit dus in elk geval voor een deel worden verholpen.

Een ander groot voordeel van Plug & Pay is de one click upsell. Dit betekent dat wanneer een klant een aankoop heeft gedaan en op een bedankpagina is beland, met slechts één klik nog een aankoop kan doen. Er hoeven dan geen gegevens meer worden ingevuld en het betaalproces hoeft ook niet opnieuw worden doorlopen. Deze methode is erg effectief gebleken en is een echte game changer.

Een ander voordeel zijn de facturen. Het is namelijk erg handig dat jouw klanten automatisch een factuur ontvangen.

Noemenswaardig zijn ook zeker de kassakoopjes. Deze zijn ook enorm effectief gebleken. Een klant kan tegen een erg voordelige prijs nog een product toevoegen bij het afrekenen. Deze methode is zó effectief, dat het soms zelfs wordt gezien als gratis geld.

Natuurlijk moeten de kooptriggers ook worden benoemd bij de voordelen. Deze triggers zijn gebaseerd op neuromarketing, waardoor klanten kunnen worden beïnvloed om over te gaan op aankoop en deze aankoop ook veel sneller zullen voltooien.

Tenslotte is het bijhouden van je administratie erg makkelijk met Plug & Pay. Het doen van administratie kan veel werk opleveren, maar Plug & Pay zorgt ervoor dat al jouw facturen, betaalherinneringen en lopende abonnementen inzichtelijk zijn.

Nadelen

Nu we de voordelen hebben gehad, gaan we kijken naar de nadelen. Een nadeel voor affiliates is bijvoorbeeld dat het lastig inschatten welke producten het meest winstgevend zijn. Je kunt van tevoren niet weten of het een goede keuze is en je moet je keuze vooral baseren op onderbuikgevoel en op wat de verkoper jou vertelt.  

Ook kan het zijn dat het een flinke investering voor je is. Het ultimate abonnement kost namelijk al gauw meer dan 100 euro per maand en niet iedereen kan dit zomaar even ophoesten. Gelukkig is het wel vrij eenvoudig om de investering iedere maand terug te verdienen, waardoor dit niet als een groot nadeel beschouwd kan worden.

Tenslotte is het ook een nadeel dat je voor ieder product een aparte checkout moet maken. Meerdere producten tegelijk toevoegen aan een checkout is dus niet mogelijk. Echter kan je dit ook juist zien als de kracht van de tool.

Ervaringen van gebruikers

Deze Plug & Pay review is niet compleet zonder te kijken naar de ervaringen van gebruikers. Dit is namelijk een erg belangrijke factor die mede bepaalt of een product doet wat het belooft. Zij hebben het immers al ervaren. Je zult het ongetwijfeld ook wel herkennen; voordat je een product koopt, kijken naar de reviews. Hieronder zullen we dus een blik werpen op enkele Plug & Pay ervaringen.

Er zijn meerder ervaringen te vinden op het internet als het gaat om Plug & Pay. Zij hebben met hun producten getest wat Plug & Pay voor ze kan betekenen. Bij het lezen van deze ervaringen valt eigenlijk één ding echt op: vrijwel iedereen is positief.

Het eerste wat aangegeven wordt, is dat de investering die je maakt meerdere keren terug wordt verdiend dankzij de tool. Zo geeft een gebruiker aan dat de investering enkel via de kassakoopjes al meer dan 3x terug was verdiend. Dit was nog binnen een maand, dus de kans is groot dat het nog wel vaker terug werd verdiend.

Ook kan het gebruiksgemak rekenen op complimenten. Het gebruikmaken van Plug & Pay wordt als erg eenvoudig beschouwd en je kunt snel beginnen met het verhogen van conversie op je website.

Alle ervaringen die je kunt vinden op internet lijken dus erg positief te zijn. Afgaande op de ervaringen, zou je kunnen concluderen dat het gaat om een erg goed en betrouwbaar product.

Wat kost Plug & Pay?

Nu ben je inmiddels op de hoogte van wat Plug & Pay jou kan bieden, maar hier hangt wel een prijskaartje aan. Hieronder gaan we daarom een blik werpen op de kosten, zodat jij kunt bepalen of de waarde van het product in verhouding staat tot de prijs.

Mocht je Plug & Pay aan willen schaffen, dan heb je 3 keuzes. De eerste keuze die je hebt, is de Lite versie. Deze kost 15 euro per maand. Dit is dus de minst uitgebreide versie.
Een andere versie is de Plug & Pay premium. Deze is een stuk uitgebreider dan de Lite versie en dat zie je ook terug in de prijs. Kies je hiervoor, dan ben je per maand een bedrag van 49 euro kwijt.

Wil je het meeste eruit halen? Dan kun je ook nog kiezen voor de Ultimate versie. Dit is wederom een paar stapjes verder dan de premium versie, maar ook hier betaal je dan meer voor. De Ultimate versie zal maandelijks 125 euro kosten.

Twijfel jij nog over de aanschaf van het product? Dan heb je ook de mogelijkheid om het eerst gratis te proberen. Dit kan voor een periode van 14 dagen. Mocht het niet bevallen, kan je het opzeggen. Bevalt het wel, betaal je na de proefperiode een vast bedrag per maand.

Prijs plug & pay

De verschillende versies van Plug & Pay

Hierboven heb je bij de kosten al kunnen zien dat er meerdere opties zijn om uit te kiezen. Er zijn dus flinke verschillen in prijs, maar waarin verschillen de versies precies van elkaar? Hieronder zullen alle versies even worden toegelicht.

Plug & Pay Lite

De goedkoopste optie is de Lite versie. Deze kan jou al veel bieden. Je krijgt bijvoorbeeld de beschikking over verschillende betaalpagina templates en kan gebruikmaken van kassakoopjes en factureren en exports. Je kan dit doen voor maximaal 3 producten en krijgt maximaal 3 checkouts. Bij dit abonnement ben je gebonden aan een maximum van 50 transacties per maand.

Plug & Play Premium

Een andere versie is de Premium optie. Je kan dit een beetje zien als de tussenweg. Deze is namelijk een stuk uitgebreider dan de Lite versie, maar haalt het zeker niet vergeleken met de Ultimate versie. Zo heb je in elk geval de voordelen van de Lite versie, maar hierbij komen nog extra voordelen kijken. Bij Plug & Pay premium kan je gebruikmaken van upselling en salestriggers, maar ook van een abonnementen module. Verder kan je ook gebruikmaken van splittesting en ben je gebonden aan een maximum van 250 transacties per maand.

Plug & Pay Ultimate

Tenslotte is er dus nog de Ultimate versie. Dit is de meest uitgebreide versie en hiermee haal je dus ook het maximale uit het product. Kies je voor dit abonnement, dan krijg je alle voordelen van de eerdergenoemde abonnementen, en nog veel meer. Het maximum aantal transacties is bijvoorbeeld flink verhoogd naar 2500 per maand. Maar wat echt het verschil maat bij dit abonnement, is het affiliate marketing systeem dat je erbij krijgt. Voor verkopers is dit ideaal, want hiermee kan je jouw bereik flink vergroten, maar ook voor affiliates is dit een groot voordeel. Kortom krijg je met het Plug & Pay Ultimate abonnement het complete plaatje en word je maximaal geholpen met het winstgevender maken van jouw website.

Wat ook zeker noemenswaardig is bij dit abonnement: de affiliate marketplace. Hier wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Dit is nog vrij nieuw. Ben je op zoek naar goede affiliate producten om te promoten, ben je bij de affiliate marketplace aan het juiste adres. Je kunt sorteren op de meest succesvolle producten, maar bijvoorbeeld ook op het soort commissie.

Verdien je jouw geld terug met Plug & Pay?

Inmiddels heb je al heel wat informatie kunnen lezen over Plug & Pay en ben je ook op de hoogte van de kosten. De belangrijke vraag is dan; verdien je deze kosten ook weer terug?

Wanneer je een abonnement neemt, ben je gebonden aan een maximaal aantal transacties. Mocht het maximale aantal transacties zijn bereikt, dan kan je voor €9,95 100 transacties extra kopen. Je maakt dan dus weer extra kosten. Gelukkig heb je meestal meer dan genoeg aan het aantal transacties bij je abonnement.

Het korte antwoord op de vraag of je jouw geld terugverdient met dit product, is daarom ja. Vrijwel altijd zul je jouw geld terugverdienen. Dit komt omdat Plug & Pay van IMU namelijk erg effectief is. Vooral de ‘kassakoopjes’ zorgen ervoor dat de investering zich terugbetaald.

Voor veel mensen lijkt het nemen van een abonnement op Plug & Pay erg duur, maar dit valt dus erg mee wanneer je er eenmaal gebruik van maakt; je maakt er zelfs meer winst door. Het is dan wel belangrijk dat je jouw website goed onderhoudt en natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben dat je de juiste producten promoot.

Plug & Pay in WordPress?

WordPress is het meest gebruikte systeem voor het bouwen van websites en de kans is groot dat ook jij met jouw website gebruikmaakt van WordPress.

Het is daarom goed om nog even te kijken naar de vraag of je Plug & Pay überhaupt kunt gebruiken in combinatie met WordPress.

Het simpele antwoord op deze vraag is: ja, dat is mogelijk. Plug & Pay is namelijk zo ontwikkeld, dat je het op ieder platform kunt gebruiken, dus ook op WordPress.

De garanties van Plug & Pay

Wanneer je besluit om Plug & Pay aan te schaffen, wil je natuurlijk wel bepaalde garanties hebben over het product. Gelukkig zit je dan goed. Hieronder kan je nog even in het kort vinden op welke garanties je mag rekenen.

  • Mocht er iets niet duidelijk zijn aan de Plug & Pay van IMU, kan je eenvoudig een vraag stellen en je zult dan over het algemeen erg snel een antwoord ontvangen. Deze antwoorden zijn ook erg duidelijk; er wordt niet omheen gedraaid.
  • Plug & Pay is de meest eenvoudige manier voor het instellen van een geoptimaliseerde betaalpagina voor meer conversie. Je hebt geen technische kennis nodig; met een paar keer klikken heb je de betaalpagina al ingesteld. Erg handig, want veel ondernemers zijn erg lang bezig met het ontwikkelen van hun betaalpagina.
  • Je hebt altijd een goed overzicht. Facturen, lopende abonnementen, etc. worden allemaal bewaard en deze zijn altijd inzichtelijk voor jou. Je zult dus niet snel het overzicht kwijtraken en veel administratie hoeven doen.
  • Er zijn geen verborgen kosten. Vaak is het zo dat je later nog te maken krijgt met extra kosten, maar bij Plug & Pay dus niet. Vooraf is duidelijk met welke kosten je te maken krijgt. Je betaalt een vast maandbedrag en dat is het dus.

Conclusie: wel of geen Plug & Pay gebruiken?

Je bent alweer aan het einde gekomen van deze Plug & Pay review. We hebben gekeken naar alles rondom dit product. Je weet nu onder andere wat het is, hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn en of het rendabel is.

We zijn dus aan het einde en dat betekent dat het tijd is voor een conclusie: zou je Plug & Pay wel of niet moeten gebruiken?

Het antwoord op deze vraag is: ja, dat is zeker een verstandige keuze. Heb je een website die gericht is op het doen van online verkopen, is Plug & Pay een tool die jou zeker verder kan helpen als het gaat om het behalen van meer conversie. Dit dankzij belangrijke aspecten zoals de kassakoopjes en One Click Upsell. Het is zeker het proberen waard, gezien je het altijd 14 dagen gratis kunt proberen. Wil jij graag meer conversie behalen op jouw website?

Probeer Plug & pay 14 dagen GRATIS uit