PayPro: wat is het en hoe kan je er geld mee verdienen?

In dit artikel ga je meer kunnen lezen over een platform dat veel te maken heeft met geld. Het gaat dan om het platform PayPro, dat geschikt is voor de verkoop van producten, het promoten van producten als affiliate en nog veel meer dan dat.

Lees nu snel verder en ontdek alles wat er te ontdekken valt over dit erg handige platform.

Wat is PayPro?

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten wat het platform PayPro is. PayPro is een Nederlandse betaaldienst. Hier kan je een betaalpagina aanmaken via waar klanten je online kunnen betalen. Onder ondernemers is PayPro vooral bekend als een affiliate netwerk, voornamelijk voor digitale producten. Op PayPro kan je je product aanbieden en affiliates kunnen deze producten dan in ruil voor een commissie promoten. Het bedrijf is in 2006 gestart.

Toen zat het nog heel anders in elkaar, maar inmiddels is het dus te gebruiken als een betaaldienst en een affiliate netwerk. In eerste instantie was de bedoeling van PayPro heel anders. Ze wouden namelijk proberen om hun SMS dienst uit te breiden via performance based samenwerkingsverbanden.

Aanmelden bij PayPro: veelgemaakte fout

Om van PayPro gebruik te kunnen maken moet je je aanmelden. Je zou denken dat het aanmelden bij PayPro niet zo moeilijk zou zijn. In principe is dat ook niet zo heel moeilijk, maar toch worden er geregeld fouten gemaakt bij het aanmelden bij PayPro. Er zit namelijk een verschil in het aanmelden als verkoper en het aanmelden als affiliate. Veel mensen melden zich aan als verkoper, want dit is het eerste wat je ziet. Vervolgens vergeten ze alleen om affiliate aan te klikken (zie afbeelding hieronder).

Doordat ze dit niet doen moeten ze allerlei gegevens invullen die niet nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een BTW nummer. Dit zorgt vaak voor de nodige problemen. Dat is natuurlijk erg jammer, want het is absoluut niet nodig om deze fout te maken als je je gaat aanmelden bij PayPro. Voorkom dan ook dat je deze fout maakt als je jezelf aanmaakt bij het platform.

aanmelden affiliate paypro

Registreren als affiliate bij PayPro

De tweede mogelijkheid die je hebt, naast het registreren als verkoper, is dus het aanmelden als affiliate. Net als het registreren als verkoper, is het registreren als affiliate erg makkelijk. Het zou dan ook in principe geen moeilijkheden met zich mee moeten brengen. Toch worden er, zoals je net ook hebt kunnen lezen, nogal wat fouten gemaakt als het gaat om het aanmelden als affiliate.

Zo vergeten mensen een bepaald hokje aan te klikken, waardoor er allerlei overbodige gegevens ingevuld moeten worden en er allerlei problemen ontstaan. Als affiliate aanmelden is gelukkig niet zo moeilijk als je denkt, want ook hiervoor hoef je eigenlijk slechts enkele stappen te doorlopen. Het beste is het om meteen naar de pagina van PayPro te gaan waar je je kunt aanmelden als affiliate.

Registreren als verkoper bij PayPro

Zoals je nu dus weet zijn er twee mogelijkheden die je hebt als je je wilt aanmelden bij PayPro. De eerste mogelijkheid die je hebt is om jezelf aan te melden als verkoper. Dat wil dus zeggen dat je de eigenaar bent van een product en dat product, waar je dus zelf de eigenaar van bent, ga je dus verkopen. Het aanmelden als verkoper bij PayPro is een vrij gemakkelijk proces en je kan het eigenlijk ook niet fout doen. Je klikt simpelweg op registreren als je op de website van PayPro bent.

Vervolgens is het enige wat je nog hoeft te doen de stappen volgen die je te zien krijgt. Als je al deze stappen hebt doorlopen ben je klaar. Voor verkopers geldt wel dat je eenmalig een bedrag van 60 euro moet betalen om van PayPro gebruik te kunnen maken.(momenteel gratis door corona dus meld je snel aan voor het weer geld kost)

paypro aanmelden

PayPro gebruiken als affiliate

Je kunt PayPro dus gebruiken als affiliate. Het gebruiken van PayPro als affiliate is eigenlijk erg makkelijk. Je moet dan wel de juiste dingen doen. Vergeet bijvoorbeeld niet om aan te klikken dat je te werk gaat als affiliate. Hierdoor hoef je dus geen BTW nummer in te vullen. Als affiliate zijnde heb je dit nummer namelijk helemaal niet nodig.

Vul dit nummer dan dus ook niet in. Je kan je bij PayPro aanmelden als publisher, waarbij je producten van anderen promoot, en als affiliate. Bij dat laatste biedt je producten aan om te promoten. Meestal gaat het om digitale producten bij PayPro. Als gevolg daarvan zijn de marges vaak hoog.

Is geld uit laten betalen gratis als affiliate?

Zodra je begint met het promoten van producten krijg je de commissie direct gestort op je PayPro account, als je dit succesvol doet. Om jezelf uit te laten betalen is het nodig om meer dan tien euro op je account te hebben. Het hangt er vanaf of het uit laten betalen gratis is of niet. Dit hangt af van de hoogte van het bedrag dat je opneemt. Bij bedragen onder de 100 euro is het namelijk niet gratis. Je moet dan €4,13 aan transactiekosten betalen.

Zodra je meer dan 100 euro laat uitbetalen is het volledig gratis. Als je je laat uitbetalen duurt het meestal zo’n twee dagen voordat je het geld op je rekening hebt.

Hoe werkt het PayPro algoritme?

Je bent misschien wel bekend met het algoritme van Google, dat ervoor zorgt dat een bepaalde pagina als eerste getoond wordt. Bij PayPro is er ook sprake van een algoritme. Dit is de PayPro score. Deze score loopt van 0 tot 200 en het geeft aan hoe goed een bepaald product is.

Factoren die onder andere een rol spelen bij het bepalen van deze score zijn de prijs van het product en de voorwaarden die aan het product verbonden zitten, zoals bijvoorbeeld een hoge commissie. Bij ieder product is de PayPro score zichtbaar. Aan de hand van deze score kan je dus eenvoudig zien welk product er erg goed is en welke wat minder.

paypro producten

Bekijk de nummer 1 van Paypro de affiliate marketing revolutie

PayPro gebruiken als verkoper

Niet alleen als affiliate is PayPro dus te gebruiken, maar ook als verkoper. Je kan erg eenvoudig je digitale producten aanbieden bij PayPro. Deze producten kunnen dan weer door affiliates gepromoot worden, uiteraard in ruil voor een commissie. Bij digitale producten kan je aan verschillende dingen denken. Denk bijvoorbeeld aan dingen als een online cursus, een e-book of een hele serie aan video’s. Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden dan alleen deze drie.

Als verkoper van producten op PayPro zul je er wel rekening mee moeten houden dat de commissie voor de affiliates vaak erg hoog is. Dit komt omdat het gaat om digitale producten. Vaak gaat het om zo’n 50% van de aankoopprijs. Dit is dus de helft van het bedrag dat mensen betalen voor jouw product.

Hoe kan je geld verdienen als verkoper op PayPro?

verdien geld met paypro

Als verkoper wil je natuurlijk graag dat je geld verdienen gaat met de verkoop van je eigen product. Door gebruik te maken van PayPro is dat niet meer zo moeilijk. Je kan hier namelijk je product plaatsen en de rest gaat eigenlijk automatisch. De affiliates zullen ervoor zorgen dat jouw product promotie krijgt. Als er daadwerkelijk een aankoop heeft plaatsgevonden hoef je niets meer te doen. Alles wordt namelijk voor je geregeld door PayPro. Het enige wat je dus hoeft te doen is het plaatsen van je product en daarna gaat het eigenlijk allemaal vanzelf.

PayPro gebruiken als betalingsdienstverlener

Hoewel PayPro dus veel gebruikt wordt om producten te promoten en om producten te verkopen is de eigenlijke intentie van PayPro om betalingsdienstverlener te zijn. Je kunt gebruik maken van de betaalfunctie van PayPro. Als je hiervoor kiest zal je te maken krijgen met een volledig geoptimaliseerde betaalpagina. De bezoekers van je website kan je vervolgens naar deze pagina proberen te leiden. Je zult denken dat je technische kennis nodig hebt voor het opzetten van zo’n pagina, maar dat is niet het geval.

Het is mogelijk om erg snel een betaalpagina te verwezenlijken. Bovendien heeft PayPro een kant en klare koppeling met bepaalde software. Het gebruiken van PayPro als betalingsdienstverlener is dus vrij eenvoudig. Vooral als je weinig technische kennis hebt komt het goed uit dat je geen technische kennis nodig hebt om een betaalpagina op te zetten. PayPro is daarom erg geschikt om te gebruiken.

Welke 12 betaalmethoden biedt PayPro aan?

Om geld te kunnen verdienen is het nodig dat mensen geld betalen. Op PayPro heb je de mogelijkheid om digitale producten aan te bieden. Dit wil dus ook zeggen dat je de producten digitaal moet kopen en gebruiken. Voor je klanten zul je dan dus digitale betaalmethodes beschikbaar moeten stellen. Je kan namelijk geen contant geld krijgen als er digitaal een aankoop is gedaan. Bij veel websites is het zo dat er een beperkt aanbod is aan betaalmethodes.

Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je niet de beschikking hebt om gebruik te maken van één van die methodes. Bij PayPro werkt dit anders. Er zijn namelijk maar liefst 12 verschillende methodes die ze aanbieden om te gebruiken. Zo is er veel keuze en is de kans ook groot dat er voor iedereen wel een methode tussen zit die ze kunnen gebruiken. Het gaat bij deze betaalmethoden om de volgende twaalf methodes:

 • iDEAL
 • iDEAL QR
 • WeChat Pay
 • AliPay
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • Afterpay
 • Bancontact
 • Klarna
 • SEPA Bankoverschrijving
 • SEPA Incasso

Kost PayPro geld of is het gratis?

De manier waarop je PayPro gebruikt is verantwoordelijk voor het feit of PayPro voor jou gratis is of dat het geld kost. Als je ervoor kiest om PayPro te gebruiken als verkoper, dan zul je geld moeten betalen. Ten eerste moet je geld betalen als registratiekosten. Vervolgens kan je het geld dat als commissie gaat naar de affiliate die je product promoot ook zien als een soort van kosten.

Echt kosten kan je het niet noemen, omdat je er zelf ook genoeg aan kan verdienen. Als je PayPro gebruikt als affiliate is er eigenlijk maar een kleine kans op kosten. Je hoeft namelijk geen geld te betalen om jezelf te kunnen registreren. Ook het uitbetalen van het door jou verdiende geld hoeft niet per se geld te kosten. Het is afhankelijk van hoe hoog het bedrag is dat je laat uitbetalen of er sprake is van kosten voor jou.

Zolang je het bedrag dat je laat uitbetalen onder de 100 euro houdt, zal er sprake zijn van transactiekosten. Als je meer dan 100 euro laat uitbetalen zal er geen sprake zijn van transactiekosten en is het dus volledig gratis voor jou als affiliate om gebruik te maken van PayPro. Eigenlijk ben je dus alleen als verkoper zeker van het feit dat je geld zult moeten betalen om gebruik te mogen maken van PayPro. Als je affiliate bent heb je nog zelf de keuze of je geld wilt betalen of niet.

De veel gestelde vragen over PayPro

Is PayPro gratis of toch niet?

Zoals je net hebt kunnen lezen is het van een aantal dingen afhankelijk of PayPro gratis te gebruiken is of niet. Allereerst gaat het erom of je een verkoper bent of een affiliate. Als verkoper zul je namelijk sowieso kosten moeten maken, omdat bij het registreren een eenmalige betaling gedaan moet worden. Als affiliate zijn er geen kosten om te registreren. Wel kan er sprake zijn van transactiekosten bij het uitbetalen van je verdiende geld, maar dit heb je nog altijd zelf in de hand. Bij bedragen boven de 100 euro zijn er namelijk geen transactiekosten. Je kunt dus het beste niet onder de 100 euro uit laten betalen.

Heb je een BTW nummer nodig om je aan te melden bij PayPro?

Je hebt niet altijd een BTW nummer nodig om je aan te kunnen melden bij PayPro. Alleen als je een verkoper bent zul je een BTW nummer nodig hebben. Als je een affiliate bent is het niet nodig om deze in te vullen of om te hebben. Toch is het zo dat er nog vaak een fout gemaakt wordt als affiliates zich aanmelden bij PayPro. Zij vergeten dan te vermelden dat ze affiliate zijn, waardoor ze alsnog een BTW nummer en dergelijke in moeten vullen. Voorkom deze fout, want het kan voor de nodige problemen zorgen die dus eigenlijk niet nodig zijn.

Kan je rijk worden met PayPro?

Of je rijk kunt worden met PayPro is moeilijk te zeggen. Dit is namelijk sowieso afhankelijk van hoe succesvol je bent als affiliate of van hoe goed je product gaat verkopen als je verkoper bent. Als je een affiliate bent heb je in ieder geval wel de kans om veel geld te verdienen. De commissie ligt namelijk erg hoog, omdat het bij PayPro gaat om digitale producten. Vaak gaat het om zo’n 50% van het aankoopbedrag. Het hangt natuurlijk af van het product dat je promoot hoe hoog dit bedrag is. Een duurder product levert je vanzelfsprekend meer op dan een goedkoper product. Als verkoper ben je vooral afhankelijk van hoe vaak je product verkocht zal worden. Je moet hopen dat de affiliates goed hun werk doen, zodat jouw product vaak verkocht gaat worden.

Kan iedereen zich aanmelden bij PayPro?

Om je bij PayPro aan te melden zul je een verkoper van digitale producten moeten zijn of een affiliate, oftewel iemand die de producten promoot. Er zijn verder geen eisen waar je aan moet voldoen om te kunnen registreren bij PayPro. Je zou dus kunnen zeggen dat in principe iedereen de mogelijkheid heeft om zichzelf bij PayPro aan te melden. Het enige waar je aan moet voldoen is dat je een verkoper bent van een digitaal product of een affiliate. Zolang je aan één van die twee dingen voldoet zijn er voor jou geen problemen.

Wat betekent de PayPro score naast het product?

De PayPro score die je naast het product ziet geeft aan hoe goed het product is. Het is onderdeel van het algoritme van PayPro. De score kan variëren van 0 tot 200. De score is van een aantal dingen afhankelijk. Allereerst is de prijs van het product van belang bij het bepalen van de hoogte van de score. Ten tweede is het belangrijk welke voorwaarden er verbonden zitten aan het product. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de hoogte van de commissie die aan het product verbonden is. Aan de hand van de PayPro score kan je dus eenvoudig zien hoe goed een bepaald product is en kan je bepalen of het product voor jou interessant is of dat je het liever links laat liggen.